Scantron leverer brandkommunikation som sikrer effektiv varsling til beboere i tilfælde af brand og evakuering. Scantrons brandkommunikationsanlæg er et komplet sikkerhedssystem integreret i et dørtelefonanlæg. Det er udviklet til højhusbyggeri med beboelse (over syv etager). Evakuering effektiviseres gennem kommunikation mellem redningsberedskabet og beboere, så alle personer i bygningen hurtigt bliver alarmeret om, hvordan de skal forholde sig i nødstilfælde. I vejledningen beskrives det som en anskrigsmulighed, hvilket Scantron brandkommunikation fuldstændig lever op til. Brand-hustelefonerne kan indgå i Scantrons brandkommunikationsanlæg, hvor brandvæsenet kan alarmere direkte via hustelefonerne. Hustelefonen fungerer som en højtaler for alarmtoner eller instrukser, så alle får direkte besked om, hvad der skal foregå i tilfælde af brand eller evakuering.
Et Scantron brandkommunikationsanlæg kan udbygges med brandmandstelefoner og nødtelefoner. Brandmandstelefonen gør tovejskommunikation muligt mellem brandvæsenet og beboere. Det kan være nødvendigt med tovejskommunikation, så nødstedte eller ældre, syns- og bevægelseshæmmede personer kan findes og få individuel hjælp eller instrukser om, hvordan de skal forholde sig til situationen. Scantrons nødtelefon er bygget til stress situationer og monteres i fællesopgange. Den grønne trykknap nederst på nødtelefonen er let at betjene og skiltets besked gør det let at forstå, hvad der sker – selv under stress. Den grønne trykknap har en indbygget signaldiode, som lyser rødt, når brandvæsenet har aktiveret den, for at vise den nødstedte at hjælp er på vej. Den indbyggede højtaler er klar og tydelig, så man nemt kan høre, hvad brandmanden siger.
Vejledning om brandsikring af højhusbyggeri foreskriver:
”Anskrigsmulighed ved f.eks. særligt sikret dørtelefonanlæg med nødstrømsforsyning ved anvendelseskategori 4 og mulighed for differentieret talevarsling ved anvendelseskategori 1. Dette udført som envejskommunikation til brug for beredskabet i forhold til informationer til personer på de enkelte etager el. lign” (2013: 10).