Ørnevejen

– Frederikshavn Boligforening

oernevejen slider - Ørnevejen - Frederikshavn

DK – Frederikshavn

I Frederikshavn har Afd. 48 Ørnevej været under forvandling og der er blevet opført 20 lejligheder i et nyt punkthus og Ørnevejens skole er blevet til 40 nye lejligheder. Skolen er opført i 1915 og det har derfor været vigtigt at genbruge den eksisterende bygning og respektere arkitekturen. Der har været fokus på et bæredygtigt og klimavenligt renoveringsprojekt, hvilket f.eks. gør sig gældende via ny isolering, teglstensfacade og 3-lags energiruder i døre og vinduer. Hver lejlighed har derudover fået installeret en AT7 lejlighedsterminal, som også fungerer som ’klimaskærm’ med smileypanel.

Ved hovedindgangene er der monteret MIxCompact dørstationer og i lejlighederne kan beboerne modtage dørkald via deres smarte AT7 lejlighedsterminal. Lejlighedsterminalen kan mere en blot dørtelefoni og inkluderer flere funktioner, bl.a. har skærmen i Frederikshavn integreret et smileypanel, som illustrerer beboernes daglige energiforbrug på en enkel og visuel måde. Derudover kan boligadministratoren sende beskeder og kommunikere direkte til beboerne samt uploade en beboermappe med dokumenter, som eksemplevis kan bestå af husorden, affaldssortering og vejledninger. På denne måde undgår man store udsendelser og uddeling af breve/dokumenter i papirform.

Der er yderligere installeret et komplet adgangskontrolsystem på begge bygninger. I dørstationen er der integreret læser og på lejlighedsdøre og andre sekundære døre er der enten elektroniske låsecylindre eller Nexus læsere. Beboerne kan derved bruge deres nøglebrik på alle døre samt til at åbne deres digitale postkasse. Ved lejlighedsdøren er der også installeret etageringetryk (dørklokke).